torstaina, tammikuuta 05, 2006

Aamupuuron ääressä käytyjä pohdintoja

Mielenkiintoisesta aiheesta ja tarkkaan valituilla sanoilla äiti ja Axel 5 v kävivät keskustelua aiheesta, joka paljastuu tarinan lopuksi:

- Äiti, muistaks silloin kun se joku tönäs Akia, ja sitten Aki tönäs sitä takaisin?
- Juu
- Miks vaan Aki sai jäähyn eikä se toinen ollenkaan?
- No, ellei tuomari nähnyt kuin sen että Aki tönäsi. Eihän sellaisesta voi antaa jäähyä mitä kumpikaan tuomareista ei nää.
- Mut jos ne muut kertois et se toinen tönäs ensin!
- Ei jäähyjä voi antaa sen perusteella että joku sanoo toisen tehneen jotain. Tuomarit antaa jäähyjä siitä mitä näkee - siksihän tuomareita on kaksi kappaletta.
- Mut vaan Aki sai jäähyn eikä se toinen. Eihän se oo rehellistä?

Niin ja se aihe, kyse on TPS Salibandyn kauden 2004-2005 kotipelistä, jonka ajankohtaa äiti ei kyllä millään muista, mutta Axelia lainatakseni "
Kun tulee vanhaksi niin ei enää muista hyvin." Pelaaja on tietenkin Axelin kestosuosikki Aki Halko. Mistä tulikin mieleeni...

Kausi 2004-2005 on ilmeisesti jäänyt hyvin Axelin mieleen, sillä, jälleen aamupuuron äärellä, syksyllä 2005, kun Tepsin kotipeli ei ollut menneellä viikolla oikein kulkenut, huokaistiin syvään:
- Mä muuten taidan tietää miks Tepsi ei oo enää niin hyvä!
- No?
- Kun niillä ei oo enää Aki Halkoa ja Janne Mikkosta! [pitkä huokaus] Koska ne oikein tulee takasin?

Meillä ainakin on salibandyidoleita ;o)

Niin, ja jos joku on kiinnostunut aamupuuromme sisällöstä, se on ihan tavallista Raision Elovenaa, loraus rypsiöljyä ja rasvatonta maitoa, kypsennetty mikrossa. Rypsiöljyhän sisältää hyviä rasvahappoja, jotka vaikuttavat kolesterolin lisäksi suotuisasti myös hermostoon. Lisäksi puuroon lisätään yleensä kokonainen banaani pilkottuna. Puuro maistuu - ja ajatuskin luistaa hyvin. Suosittelemme :)